Hidrojenle çalışan tren, Almanya’da yolcu hizmetine bir adım daha yaklaştı

Almanya’nın güneyindeki Bavyera eyaletinde hidrojenle çalışan bir tren kurma planları, Siemens Mobility ve demiryolu operatörü Bayerische Regiobahn’ın bir kiralama sözleşmesi üzerinde kaleme almasıyla bu hafta bir adım öne çıktı.
Salı günü gerçekleşen sözleşmenin imzalanması, geçen yazdan alınan bir niyet mektubuna dayanıyor.
Siemens Çarşamba günü yaptığı açıklamada , prototip trenin testlerinin 2023′ün ortalarında Augsburg ve Füsse arasındaki güzergahlar da dahil olmak üzere güzergahlarda başlayacağını ve trenin 2024 Ocak’ta resmi olarak yolcu hizmetine başlamasının planlandığını söyledi.
İki vagonlu tren, Siemens Mobility’nin Mireo Plus platformunu temel alıyor. Tavana monte edilen ve yerden piller içeren yakıt hücrelerini kullanacak.
Siemens’in ayrı olarak yönetilen bir işletmesi olan Siemens Mobility’nin demiryolu taşıtları CEO’su Albrecht Neumann, Mireo Plus H’yi “yüksek sürüş gücü, mükemmel hızlanma kapasitesi ve geniş bir çalışma aralığı” olarak nitelendirdi.
Neumann, “Hidrojenle çalışan tahrik, demiryolu taşımacılığını karbondan arındıran ve iklim hedeflerimize ulaşmada önemli bir katkı sağlayan trenler için emisyonsuz, gelişmiş bir tahrik şeklidir.” Dedi.
CNBC Pro’dan elektrikli araçlar hakkında daha fazla bilgi edinin
Goldman, yükselen emtia fiyatlarını oynamak için Tesla, Buffett destekli BYD ve daha fazlasını seçti
Wall Street analistlerinin çoğu, hayal kırıklığı yaratan kazançlarından sonra hala Rivian’da yükselişte – ancak hepsi değil
Morgan Stanley, nikel dalgalanmasının elektrikli bir aracın girdi maliyetini 1.000 $ artırdığını tahmin ediyor
Uluslararası Enerji Ajansı tarafından ”çok yönlü bir enerji taşıyıcısı” olarak tanımlanan hidrojen, çok çeşitli uygulamalara sahiptir ve ulaşım da dahil olmak üzere çok çeşitli endüstrilerde kullanılabilir.
Demiryolunda Siemens Mobility, hidrojen kullanan trenler üzerinde çalışan birkaç şirketten biridir. Diğerleri arasında Doğu Japonya Demiryolu ve Avrupa demiryolu üreticisi Alstom yer alıyor . Alstom’dan gelen hidrojen trenleri şimdiden Almanya ve Avusturya’da yolcu taşıdı.
Yolda, Toyota gibi otomotiv firmaları hidrojen yakıt hücresi pazarına girerken, Riversimple gibi daha küçük şirketler de hidrojenle çalışan arabalar geliştiriyor.
Havacılıkta Airbus , Eylül 2020′de üç “hibrit-hidrojen” konseptli uçağın ayrıntılarını yayınladı ve 2035 yılına kadar hizmete girebileceklerini söyledi. Aynı ay, yolcu taşıyabilen bir hidrojen yakıt hücreli uçağın ilk uçuşunu tamamladığını gördü.
Airbus CEO’su Guillaume Faury geçtiğimiz günlerde CNBC’ye hidrojen uçaklarının orta ve uzun vadede “nihai çözüm” olduğunu söyledi.